OSMANİYE DEVLET HASTANESİ 1344 HASTAYA EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERİYOR
25 Eylül 2024

Evde sağlık hizmetleri biriminde hastalıkları sebebiyle yatağa veya eve bağımlı olan, yaşlılığı sebebiyle sağlık hizmetine ulaşımda zorluk yaşayan, yaşadığı mekanda evde sağlık hizmeti alma talebinde bulunan ve bu talebi uygun görülen hastaların tıbbi bakımları hekim kontrolünde bütüncül olarak değerlendirilmekte ve ihtiyaç duyulana sunulmaktadır.
 444 38 33 numaralı telefonu arayarak evde sağlık hizmeti talep eden vatandaşlarımızın talebi İletişim Merkezi tarafından Sağlık Müdürlüğümüz Koordinasyon Merkezine iletilmekte ve buradan da bağlı bulundukları Evde Sağlık Hizmeti Birimi ile iletişime geçilerek bakım süreci başlatılmaktadır.
Osmaniye Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimimize iletilen hasta bilgileri doğrultusunda hasta veya yakını ile iletişime geçilerek ilk ziyareti doktorlu ekip tarafından gerçekleştirilir.Birimimiz tarafından hastanın tıbbi ve sosyal bakım ihtiyaçları belirlenir bu ihtiyaçlar doğrultusunda ziyaret sıklığı ve tıbbi bakım planı oluşturulur.
Osmaniye Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimimizde kayıtlı 1344 hastanın tedavi ve izlemleri sekiz ekibimizle koordinesinde yürütülmektedir.
Osmaniye Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimimizde görevli Uzman Doktor Öztürk Gürer Tutu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İl Sağlık Müdürlüğümüz Youtube sayfasındaki diğer videolar izlemeyi unutmayın tıklayınız