KURBAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI ET TÜKETİMİ
12 Haziran 2024

Kurban Bayramı nedeniyle hayvanlarla daha fazla temas edilmesinin ve kurban eti tüketilmesinin, bazı zoonotik hastalıklara yakalanma  riskini artırmaktadır. Bu hastalıklardan bazıları: tüberküloz, bruselloz, şarbon, kuduz, kist hidatiktir.
Bu nedenle, hastalık yapan ve bozulmaya neden olan mikroorganizmaların ete bulaşmasının önlenmesi için kesim işlemlerinin serin yerlerde yapılması gerekir. 
Hayvanların kesilmesi, yüzülmesi ve tüketime sunulması aşamalarında kişisel temizlik kuralları ihmal edilmemelidir.
Osmaniye Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Uz.Dr.Yağmur Kılıç Yangın Kurban kesimi, kurban eti tüketimi konularında önerilerde bulundu


İl Sağlık Müdürlüğümüz Youtube sayfasındaki diğer videolar izlemeyi unutmayın tıklayınız