2024 YILININ İLK YENİ DOĞAN CANLANDIRMA KURSU BAŞLADI
06 Şubat 2024

 Yeni bir yaşamın başlangıcı olan doğum, fizyolojik ve doğal bir olay olmakla birlikte, zaman zaman destek gereksinimi gösterebilmektedir. Doğumda karşılaşılan en büyük zorluk, su içinde yaşayan bebeğin hava solumaya başlaması için gerçekleşen geçiş sürecidir. Bebeklerin yaklaşık %90’ı bu geçiş sürecini sorunsuz atlatırken, %10 kadarı biraz yardıma gereksinim duyarlar. Tüm doğumların %1 kadarında ise yoğun yardım gerekmektedir. Doğumun ardından soluk almakta güçlük çeken bir bebeğe, yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur.
Bu nedenle asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yeni doğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmektedir. Program kapsamında yurt çapında olduğu gibi ilimizde de yeni doğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yeni doğan Canlandırma Programı (Neonatal Resüsitasyon Programı)  Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir. 
İlimiz de Kamu ve Özel sağlık kuruluşlarımızda görevli 21 doktor ve sağlık personelinin katılımıyla gerçekleşecek eğitim programının açılışı İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ahmet Kara ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Ersin Peker’in katılımı ile yapılmıştır.

  • TOPLANTI
  • TOPLANTI
  • TOPLANTI
  • TOPLANTI
  • TOPLANTI