77.VEREM EĞİTİMİ VE PROPOGANDA HAFTASI KONFERANS İLE BAŞLADI
08 Ocak 2024

77.VEREM EĞİTİMİ VE PROPOGANDA HAFTASI KONFERANS İLE BAŞLADI

Geleneksel olarak her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününü takip eden hafta  Verem Eğitimi Ve Propaganda Haftası olarak etkinliklerle farkındalık oluşturmaya çalışılır.
İl Sağlık Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Verem Savaş Dispanserimizin birlikte organize ettikleri konferans ile 77.Verem Eğitimi Ve Propaganda Haftası başlamıştır.
İl Verem Savaş Dispanseri Koordinatörü Dr.Cumali Coşanoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından Osmaniye Devlet Hastanesinde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Yakup Can Topal Verem nedir, etkeni nedir, nasıl oluşur, teşhis ve tedavi basamaklarının yanı sıra korunma ve bulaşma yolları hakkında katılımcılara bilgi vermiştir.
Düzenlenen Konferans İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ahmet Kara, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ersin Peker, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Dr. Ender Erikan, Kadirli İlçe Sağlık Müdürü Dt. Ayşe Bozkurt, Verem Savaş Dispanseri Derneği Temsilcileri ve Sağlık personeli katılmıştır.

• VEREM