2023 YILININ 5 İNCİYENİDOĞAN CANLANDIRMA UYGULAYICI EĞİTİMİ BAŞLADI
29 Kasım 2023

Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurmaktadır. Yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık personelinin yenidoğan resüsitasyonunda bilgili ve becerili olmaları ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir.

İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde, ilimiz hastanelerinde görevli Sağlık Personeline doğum sonrası gerçekleşen fizyolojik olaylar, canlandırma basamaklarını gösteren akış çizelgeleri,  canlandırmaya hazırlık aşamaları doğum öncesi riskli durumlar ve yeni doğan canlandırmasında gerekli müdahalelerin yapılabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri (NRP) verilmeye başlandı. Üç gün sürecek eğitime ilimiz özel ve kamu hastanelerinde görevli  5 Uzman Hekim  ve 16 sağlık personeli eğitim görecek.