OSMANİYE DEVLET HASTANESİNDE İLK KEZ KAPALI AMELİYAT İLE MİTRAL KAPAK DEĞİŞİMİ YAPILDI
20 Ocak 2023

Osmaniye Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Polikliniği aracılı ile kliniğimize ileri solunum sıkıntısı ve kronik atrial fibrilasyon şikayeti ile gelen hastaya yapılan tetkikler sonucunda ileri romatizmal mitral kapak darlığı tespit edilmiştir. Hastaya yapılan Kalp anjiyosu sonucunda kalp damarları normal olan hasta mitral kapak ameliyatı için kliniğimize yatışı yapılmış ve hastanın genç olması sebebi ile de minimal invaziv yöntem planlandı.
Kalp Damar Cerrahi Servisi hekimlerimiz Op. Dr. Faruk Başdoğan ve Op.Dr. Cem Lale tarafından muayenesi yapılan 40 yaşındaki kadın hastaya (E.K.) Hastanemizde ilk defa hastanın sternumu (iman tahtası) kesilmeden sağ koltuk altından kapalı yöntemle girilerek hastanın kalbine ulaşıldı ve kalpteki romatizma hastalığa bağlı bozuk olan ileri mitral kapak darlığı başarı ile değişimi yapıldı. Bu yöntemde klasik yönteme göre hastanın hastanede kalış süresi ve hastanın iyileşme süresi çok kısa olmaktadır. Şuan hastamızın Yoğun Bakımında takip sürecimiz başarı ile sürmektedir. Hastanemizde bu yöntem ile uygun olan vakaların ameliyatları gerçekleştirilmeye devam edecektir.
Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.