YENİ DOĞAN BEBEK HASTANEDEN ÇIKMADAN KİMLİĞİ ÇIKIYOR
10 Kasım 2021

YENİ DOĞAN BEBEK HASTANEDEN ÇIKMADAN KİMLİĞİ ÇIKIYOR

Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ile ortak yürütülen çalışmalar kapsamında; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne  (NVİGM) Kamu Sağlık kuruluşları tarafından sistem üzerinden gönderilen e-rapor/doğum raporuna istinaden nüfus tescil işlemi yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığımız tarafından Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından merkez ve ilçe  hastanelerimizde yetkilendirilmiş personele verilen eğitimler sonucunda; Osmaniye İlimizde Kamu ve Özel Hastanelerinde nüfus tescil işlemleri hizmeti verilmeye başlanmıştır. Yenidoğan bebeklerin Tescil işlemleri yapılabilmesi için;  Sağlık kuruluşlarında doğumun gerçekleşmesi, çocuğun isminin belirlenmiş olması, anne ve babanın Türk vatandaşı olması, doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşundan taburcu olunmamış olması ve sağlık kuruluşundan talep etmeleri gerekmektedir. Bu işlemler kapsamında Nüfus Müdürlüklerine gitmeden doğumun gerçekleştiği sağlık kuruluşunda yeni doğan bebeğin T.C. Kimlik Kartı, aile tarafından belirtilen adrese; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü( NVİGM) tarafından gönderilecektir.

Bu bağlamda, Osmaniye Devlet Hastanesi’nde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla farkındalık standı kuruldu. Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Öznavruz bu standı ziyaret ederek ; “Osmaniye Devlet Hastanesinde dünyaya gözünü açmış bebeklerin nüfus cüzdanına sahip olacağı yer artık Osmaniye Devlet Hastanesidir. Bütün Kamu ve Özel Hastanelerimizde doğan bebeklerin ebeveynleri form doldurdukları andan itibaren çok kısa bir sürede Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü tarafından bebeklerin kimlikleri adreslerine gönderilecektir. Şu ana kadar , Osmaniye Devlet Hastanesinde bebekleri olan 35 aileye kimlikleri Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ile ortak yürütülen çalışmalar sonucunda adreslerine gönderilmiştir. Başta tüm Osmaniyeli vatandaşlarımız olmak üzere tüm ülke vatandaşlarıma bu hizmetin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

IMG_5088.JPGIMG_5092.JPGIMG_5097.JPGIMG_5108.JPG