Sağlık Yatırımlarından Biri Daha Tamamlanıyor
12 Temmuz 2021

150 Yataklı Düziçi Devlet Hastanesi İnşaatı Pandemi ile mücadele  ettiğimiz dönemde tamamlanıyor.

İçinde bulunduğumuz yılın Mart ayında inşaatına başlanan 150 Yataklı Düziçi Devlet Hastanesi A ve B olarak tanımladığımız 2 bloktan oluşmaktadır.

İnşaat 40 Dönüm arazi üzerine 6900m² oturum alanına sahip olan inşaatın Bodrum kat inşaatı tamamlanmıştır.

150 Yataklı Düziçi Devlet Hastanesi inşaatı tamamlandığında;

Radyoloji Ünitesi, Mikrobiyoloji ve Biyokimya Laboratuarı, Endoskopi ve Bronoskopi üniteleri ,  Doğumhane, Yenidoğan Yoğunbakım Ünitesi 50 Adet Poliklinik Odası, Kan alma Ünitesi, 8 Ünitli Ağız Diş Sağlığı Polikliniği, 24 Yataklı Palyatif Servisi, 16 Yataklı Erişkin Yoğunbakım Ünitesi, 1 adet İzole Oda, Yataklı Servisler,  Fizik Tedavi Ünitesi, 10 Yataklı Evde Sağlık Ünitesi, Gebe Sınıfı, Diyabet Merkezi, 1 Adet Manyetik Rezonans (MR), Tomoğrafi,  Ultrason, Mahkum Koğuşu, Ameliyathaneler, Onkoloji Merkezi, 20 Cihazlı Diyaliz Ünitesi nin yanısıra

4 Girişi bulunan  Acil Servis; Sedye Alanı Çocuk Hasta Alanı, Ayaktan Hasta Alanı, KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler ) Girişi, Acil Laboratuvar, Acil Röntgen, Acil Kan Alma , Acil Servis Kliniği ( 6 Yataklı 3 Oda), Çocuk Müşahade ( 16 Yataklı) , Kadın Müşahade (10 Yataklı), Erkek Müşahade ( 10 Yataklı ) özellikli alanlara sahip olacaktır.

Pandeminin en zor günlerinde başlayıp bu güne kadar çok hızlı bir şekilde inşaatı devam eden 150 Yataklı Düziçi Devlet Hastanesinin tamamlanması için, Sağlık Bakanlığımız, İnşaat Firması ve İl Sağlık Müdürlüğümüz  uyum içinde çalışmaktadır.

Tamamlandığında İlçe halkına ve yakın çevre ilçe-köylere hizmet verecek olan hastanemizin bir an önce tamamlanarak  Düziçili hemşehrilerimize sağlık hizmeti vermesi için elimizden gelen  gayreti göstermekteyiz.

Dr.Hasan Öznavruz

İl Sağlık Müdür