80 Yaş Ve Üstü Koronavirüs Aşılaması Devam Ediyor
28 Ocak 2021

80 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına 25 Ocak 2021 Pazartesi gününden bu yana sağlık ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır.

İlimizde yaşayan 80 yaş üzeri vatandaşlarımız Kamu veya Özel Sağlık Kuruluşlarına başvurarak  isimlerine tanımlanmış olan Koronavirüs aşılarını istedikleri  sağlık kuruluşunda yaptırabilirler.

85 yaş ve üzerindeki sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan ve Müdürlüğümüz Evde Sağlık Hizmetleri birimlerinden hizmet alan yaşlılarımız ve onların bakımından sorumlu ve sistemde aşı kayıtları onaylanan  65 yaş üzerindeki yakını  istedikleri takdirde birimlerimiz tarafından aşıları evlerinde yapılmaktadır.

Sağlık kuruluşuna gidebilecek durumda 80 yaş ve üzerinde ki vatandaşlarımız Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri veya  İlçe Sağlık Müdürlüğü gibi ilgili birimlerden birini seçerek aşılarını yaptırabilirler.

İlimizde 14 Ocak 2021 tarihinden bu yana  9168 kişiye Koronavirüs aşısının 1.Dozu yapılmıştır.

Vatandaşlarımız Koronavirüs aşısı ile ilgili merak ettikleri bilgileri  Müdürlüğümüz bünyesinde  kurulan   Koronavirüs Aşı Danışma Hattını arayarak öğrenebilirler.

Koronavirüs Aşı Danışma Hattını telefon numaralarımız: 0328 826 0104- 0 328 826 0102- 0 328 825 0574- 0 328 826 0132  olup, ihtiyaç duyduğunuz da sabah 08:00' dan 17:00'a kadar arayarak aşı ile ilgili merak ettiğiniz konularda  bilgi alabilirsiniz.

İlimizde şu ana kadar gerek Filyasyon çalışmaları gerek aşı  çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Bu çalışmanın düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan sağlık personellerine teşekkür eder, Koronavirüsten aşılama çalışmasının yanı sıra Maske-Mesafe-Temizlik kurallarına uymaya devam ettiğimiz sürece kurtulacağımıza ümit ediyorum.

Lütfen vakaların azaldığı bu günlerde önlemlerimizi gevşetmeden, maske, mesafe, temizlik kurallara uyarak Koronavirüsten hep birlikte kurtulalım.

Dr.Hasan ÖZNAVRUZ

İl Sağlık Müdürü