4924 SAYILI KANUNA TABİ 2023 YILI SÖZLEŞMELİ PERSONEL YERLEŞTİRME KURASI İLAN METNİ
06 Ocak 2023

4924 SAYILI KANUNA TABİ 2023 YILI SÖZLEŞMELİ PERSONEL YERLEŞTİRME KURASI İLAN METNİ

İş bu ilan metni; ekli listede yer alan 4924 sözleşmeli münhal kadrolara yapılacak yerleştirme işlemlerine ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır.

Dayanak :

1) 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun,

2) Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetler Genel Müdürlüğünün 29/12/2022 tarih ve 2022/9 sayılı genelgesi ile 29.12.2022 tarih ve E.322447 sayılı yazısı.

USUL VE ESASLAR

1.Sözleşmeli personel pozisyonlarına geçmek üzere başvuran personelin başvuruları ilgili mevzuata göre Komisyonca değerlendirilerek tutanak altına alınacaktır.

2-) Boş sözleşmeli pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Devlet hizmeti yükümlülüğü bulunanların, bu yükümlülüğü sona ermeden sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır.

3- )Ek-I sayılı listede yan dal uzmanları için yeterli sayıda pozisyon bulunmaması halinde, Ek-II yılı listede bulunan birimlerde vizelenen pozisyonlar öncelikle yan dal uzmanları için kullanılacaktır. Yan dal uzmanlarının yerleştirme işlemlerinden sonra boş yer bulunması halinde diğer ana branşlarda bulunanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

4)Yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, yerleştirme İşlemleri kura ile yapılacaktır.

5) Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “4924 Sözleşmeli Personel” konulu 2022/9 Sayılı Genelgesinin 16. Maddesi hükmü gereği 2023 yılında kullanılmak üzere yayımlanan Ek-I sayılı listede bulunan birimlerde vizelenen sözleşmeli uzman tabip pozisyonları, sadece yan dal uzmanları için kullanılacaktır

6) Aynı birimde görev yapanların yerleştirme işlemlerinden sonra boş pozisyon kalması ve ihtiyaç duyulması halinde, öncelikle aym ilin il merkezinden ve aynı ilçede görev yapanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. İlçelerde boş pozisyon bulunmaması şartıyla; il merkezindeki boş pozisyonlara, öncelikle il merkezinde bulunanların yerleştirme işlemi yapılacak, il merkezinde bulunanların yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra boş pozisyon kalması halinde ise aynı ilin ilçelerinde bulunanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır

7) Müdürlüğümüzce sonuçlandırılacak olan yerleştirme işlemleri neticesinde yerleşen personelin sözleşmeli statüye geçiş işlemleri ÇKYS üzerinden gerçekleştirilecek olup, personele Hizmet Sözleşmesi imzalatılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.

8) Takvimde belirtilen “Başvuru Süresi” içerisinde yapılmayan talepler değerlendirilmeyecektir.

9) Müracaatlar; İlan Metni ekinde yer alan Başvuru Formunun başvuru sahibi tarafından usulüne uygun ve eksiksiz olarak doldurularak görev yaptığı tesisin Başhekim /Yöneticisi tarafından imzalı ve mühürlü bir şekilde tanzim edilerek ilgili sağlık tesisi tarafından üst yazı ekinde İl Sağlık Müdürlüğümüze intikal ettirilecektir.

10) Müracaat formunun, İl Sağlık Müdürlüğü Gelen Evrak Kayıt Defterinde kayıt altına alındığı tarih; " müracaat tarihi" olarak esas alınacak tır. (Aksi belirtilmediği takdirde faks veya elektronik posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.) Başvuru sahibi ve ilgili Başhekim/ Yönetici tarafından imzasız/mühürsüz olarak tarafımıza sunulan evraklar kayıt altına alınmayacak, sehven alınmış olsa dahi değerlendirmeye alınmayacaktır.

11) Yerleştirme işlemlerine ilişkin iş bu ilan metni, diğer tüm ekleriyle birlikte Müdürlüğümüze ait http://osmaniye.ism.saglik.gov .tr/ İnternet adresinde ilan edilecek olup başvuru sonuçları da aynı adresten ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır.


12) 
26/03/2013 tarihli ve 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği düzenlenen personel dağılım cetvelinde ön görülmeyen branşlarda veya personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının üzerinde sözleşmeli personel istihdamı yapılmayacaktır. Personel dağılım cetvelinin doluluğunda, kadrolu ve sözleşmeli personel sayısının toplamı esas alınır.

KURA TAKVİMİ:

 

İlan Takvimi:

 

Başvuruların Alınması;

03/ 01/2023 - 09/01/2023 tarihlerinde

Başvuruların Değerlendirilmesi;

10/01/2023

Kura Yeri;

 

 

 

 

Osmaniyeİl Sağlık Müdürlüğü Toplan Salonu

Kura Tarihi;

11/01/2023- saat:15:00

Kura Sonuçlarının İlanTarihi; 12/01/2023

İtirazların Değerlendirilmesi; 13/01/2023

Kesin Sonuçların İlanTarihi; 16/01/2023

EK:

-Münhal Pozisyonlar

 

İLÇE ADI

KURUM

UNVAN

BRANŞ

VİZE 2023

AKTİF KADROLAR 2021

BOŞ VİZE

MERKEZ

OSMANİYE DEVLET HASTANESİ

Uzman Tabip(Yandal)

 

20

0

20

BAHÇE

BAHÇE FTR

Uzman Tabip

 

7

0

7

KADİRLİ

KADİRLİ DEVLET HASTANESİ

Uzman Tabip

 

66

0

66

DÜZİÇİ

DÜZİÇİ DEVLET HASTANESİ

Uzman Tabip

 

38

0

38

TOPRAKKALE

TOPRAKKALE İLÇE DEVLET HASTANESİ

Uzman Tabip

 

1

0

1

 

-Dilekçe Örneği 

4924 -DİLEKÇE ÖRNEĞİ.docx