Devlet Hastanesi İnşaatı Sessizce Tamamlanıyor
26 Nisan 2021

Bölgemizin en büyük Devlet Hastanesi olmaya aday 600 yatak  800 yatak kapasiteli  Osmaniye Devlet Hastanesi ihalesi Sağlık Bakanlığı tarafından  yapılmıştır.

800 yatak kapasiteli Osmaniye Devlet Hastanesi inşaatı yer teslimi 03.03.2020 tarihinde yapılmış olup 2020 yılı  Temmuz ayında Gürbağ İnşaat Firması  tarafından inşaata  başlanmıştır.

102.500m² arsa üzerine yapılan  inşaatın toplam  kapalı alanı 180.000 m² (179,703 m²)  dir. Osmaniye Devlet Hastanesi  Projesinde  Kaba İnşaatın  Toplam olarak  % 97 si  kısmı  tamamlanmıştır.

Toplam 2516 mahal (oda-bölme-koridor)  bulunan binaların ABlokta:822, B Blokta 972, C blokta 700,Teknik merkez binada ise 22 mahal vardır.

800 yatak kapasiteli Osmaniye Devlet Hastanesi inşaatında bulunan

Acil, Yoğun bakım ve Ameliyathanenin olduğu A Blok  Kaba inşaatı bitmiş ve duvar örme  (imalatı) işi  devam etmektedir.

Hasta Yataklı Servislerin olduğu B Blok  Kaba inşaatı bitmiştir.

Polikliniklerin olduğu  C Bloğunun %80 seviyesinde devam etmektedir.

Bölgenin en büyük Devlet Hastanesi olmaya aday hastanemiz de ve hastane genelinde bir çok özellikli bölüm vardır.

ACİL de 3 adet CPR, 3 Adet Acil Müdahale, 1 Adet Acil Ameliyathanesi ve 3 yataklı Acil Yoğun bakım, 2 adet 10 yataklı Triaj, 1 adet Bilgisayarlı Tomografi, 2 adet Röntgen,Toplam 52 gözlem odası mevcuttur.

Farklı özelliklerde 1., 2. ve 3. seviyede toplam 95 Yataklı Yetişkin, 3 Yataklı Acil, 51 Yenidoğan Yoğun bakım yatağı mevcuttur.

24 adet ameliyathane,  182 Hasta Polikliniği 2 Adet Anjiyo Salonu, Yanık Hasta Servisi,  Kemoterapi Servisi, Palyatif Servisi, SDL (Doğum) Servisi, 12 SDL (Doğum) Odası (Tek Kişilik), Mahkum Koğuş, Diyaliz Salonu, Fizik Tedavi Birimi, Tam Donanımlı Radyoloji Ünitesi, Kreş, 35 ayrı Asansör bulunacaktır.

612 Araç kapasiteli Kapalı, 667 araç kapasiteli açık otopark olmak üzere toplam 1279 araç kapasiteli otopark mevcuttur.

55 Yataklı Medikal Sığınak özellikli mekanlar arasındadır.

800 yatak kapasiteli Osmaniye Devlet Hastanesinin 1000 işgününde  yani 2022 yılının Ağustos ayında tamamlanarak hizmete sunulması planlanmaktadır.

Pandemi döneminde başlayıp bu güne kadar çok hızlı bir şekilde inşaatı devam eden Devlet Hastanemiz belirtilen tarihlerde tamamlanması için, Sağlık Bakanlığımız, İnşaat Firması ve İl Sağlık Müdürlüğümüz  uyum içinde çalışmaktadır.

Tamamlandığında bölgemizin en büyük Devlet Hastanesi olmaya aday  bir sağlık tesisi olacaktır.