Sağlık Çalışanlarımızın Aşılamaları Tamamlandı Şimdi Sıra Diğer Aşılamalarda
22 Ocak 2021

İl Sağlık Müdürlüğümüz  tarafından ilimizdeki Özel ve Resmi Sağlık Kuruluşlarındaki gönüllü tüm sağlık personeline Koronavirüs aşısının 1. doz uygulaması tamamlanmıştır.

İlimizdeki Huzurevi ve Korumaevleri ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanmıştır.90 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan  sağlık kuruluşuna gelemeyecek durumda olanları sağlık ekiplerimiz evlerinde ziyaret ederek aşıları yapılmaktadır.

Aşılama çalışmalarının 2. evresi olan 85 yaş ve üzeri aşılamalarımız da başlamıştır.

Vatandaşlarımız "Aşı Durumunu e-Nabız sisteminden veya 2023'e Kısa Mesaj (SMS) Göndererek Öğrenebilirler.Aşı yapılacak grupta yer alıyor ise randevu işlemi  için MHRS uygulamasına yönlendirilir.

Vatandaşlarımız SMS ile öncelikli durum bilgisi sorgulamak için; Cep telefonlarından 2023 nolu operatöre aralarında boşluk bırakarak   AŞI  T.C. Kimlik numaranız ve T.C. Kimlik Seri Numaranızın son 4 hanesini yazarak mesaj atarak öğrenebilirler.

İlimizde ki 85  yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız  aşı yaptırmak istiyor ise "Aşı Durumunu e-Nabız sisteminden veya 2023'e Kısa Mesaj (SMS) Göndererek Öğrenmelidirler.

85  yaş üstü aşı yaptırmak isteyen vatandaşlarımız  randevu işlemi  için MHRS uygulamasına yönlendirilerek randevusunu oluşturmalıdır. Randevusunu oluşturan 85  yaş üstü vatandaşlarımız E-nabız ve MHRS sisteminden hangi sağlık kuruluşumuza yönlendiriliyor ise oraya giderek aşılarını yaptırabilirler.

85 Yaş üstü aşı yaptırmak isteyen Vatandaşlarımız MHRS sisteminden Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri veya  İlçe Sağlık Müdürlüğü gibi ilgili birimlerden birini seçerek aşılarını yaptırabilirler.

85 yaş ve üzerinde bir an önce aşı yaptırmak isteyen vatandaşlarımız randevularını bir an önce oluşturmaları toplum sağlığı açısından önem arzetmektedir.

Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Koronavirüs aşılamasında öncelik sırasına göre tüm vatandaşlarımızın aşılanmasını  sağlayarak, maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine ilimizde uygulamaya devam ettiğimizde bu hastalıktan kurtulacak gücümüz olduğuna inanıyoruz.